fredag 26 februari 2010
Botten:
400 g mandelmassa
4 ägg
4 msk kakao
Smör till formen

Mousse:
300g vit blockchoklad
6dl vispgrädde
4 äggulor

Garnering och servering:
Mörk riven choklad.
Exotiska frukter t ex mango,
passionsfrukt, physsalis, allt efter eget tycke och smak.

Botten: Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn.
Tillsätt äggen och till sist kakaon. Rör om.
Häll smeten i en smord form med löstagbar botten.
Bred ut den ordentligt i kanterna.
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt botten svalna men sitta kvar i formen.

Mousse:
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör om till den är slät och fin.
Låt chokladmassan svalna något.
Tillsätt äggulorna en i taget under omrörning.
Vispa grädden och vänd ner den i chokladblandningen.
Häll chokladsmeten över mandelbottnen och frys i några timmar eller över natten.
Tag ut tårtan 30 min före servering.
Riv över mörk choklad.
Servera tillsammans med uppskurna frukter.

0 kommentarer: