fredag 26 februari 2010
1/2 pkt jäst (25 g)
5 dl vatten, fingervarmt (37°)
1/2 dl oliv- eller rapsolja
1/2 msk Fiberhusk
2 tsk salt
1 tsk socker
7 dl Finax italienska glutenfria mjölmix
2 msk olja, gärna av oliv (till penslingen!)
1 1/2 tsk stött rosmarin
1 tsk grovt salt, stött i mortel
Ugn: 175°
1. Blanda oljan med det fingervarma vattnet och rör ut jästen med detta. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt salt, socker och ca 6 dl mjölmix. Arbeta samman allt till en smidig deg. Strö 1/2 msk mjölmix över. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
3. Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix om den känns kladdig. Skrapa ned degen i en smord liten långpanna, 20x30 cm stor. Doppa handen i mjölmix och tryck ut degen jämnt i formen.
4. Låt degkakan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla hela ytan med olja, strö på rosmarin och salt och grädda på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen i 30 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det i bitar. Brödet kan frysas.
5 dl vatten, fingervarmt (37°)
1/2 dl oliv- eller rapsolja
1/2 msk Fiberhusk
2 tsk salt
1 tsk socker
7 dl Finax italienska glutenfria mjölmix
2 msk olja, gärna av oliv (till penslingen!)
1 1/2 tsk stött rosmarin
1 tsk grovt salt, stött i mortel
Ugn: 175°
1. Blanda oljan med det fingervarma vattnet och rör ut jästen med detta. Tillsätt Fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt salt, socker och ca 6 dl mjölmix. Arbeta samman allt till en smidig deg. Strö 1/2 msk mjölmix över. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
3. Arbeta ihop degen efter jäsningen och tillsätt ytterligare någon deciliter mjölmix om den känns kladdig. Skrapa ned degen i en smord liten långpanna, 20x30 cm stor. Doppa handen i mjölmix och tryck ut degen jämnt i formen.
4. Låt degkakan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Pensla hela ytan med olja, strö på rosmarin och salt och grädda på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen i 30 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det i bitar. Brödet kan frysas.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar