fredag 5 februari 2010
2 stycken
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter ( kan uteslutas)
1 liter filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Blanda mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser
Russin och ev nötter i en bunke.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj 2 stycken 1½-liters formar.
Fyll formarna med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 1½ timme.
Täck med folie om det blir mörka.
Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar
I minst 5 tim innan de skärs i tunna skivor.
7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl hela torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter ( kan uteslutas)
1 liter filmjölk
1½ tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
Blanda mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser
Russin och ev nötter i en bunke.
Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap.
Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn, tjock smet.
Smörj 2 stycken 1½-liters formar.
Fyll formarna med smeten och strö över lite mjöl.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 150 grader, ca 1½ timme.
Täck med folie om det blir mörka.
Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar
I minst 5 tim innan de skärs i tunna skivor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar