fredag 5 februari 2010
1 liter rågsikt
2 tsk blandade brödkryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl honung
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner filmjölken och honungen.
Arbeta ihop till en deg och fördela i en smord avlång form, ca 2 liter
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader, 40-50 min
Låt det svalna på galler
2 tsk blandade brödkryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
5 dl filmjölk
1 dl honung
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör ner filmjölken och honungen.
Arbeta ihop till en deg och fördela i en smord avlång form, ca 2 liter
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader, 40-50 min
Låt det svalna på galler
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vad gott det låter!!
Ska prova detta receptet och det mörka filmjölksbrödet när jag kommer hem från praktiken=)
Kram//L
Va massa kul recept du har här =)) allt låter så jäkla gott, måste prova ha en trevlig helg kramen på er
Skicka en kommentar