onsdag 20 januari 2010
Ingredienser:

75 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl kakao
6,5 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 ägg till pensling

Fyllning:
250 g mandelmassa
½-1 dl mjölk
inkromet från bullen


Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma blandningen.
Smula ner jästen i en stor degbunke, häll över degvätskan och rör tills jästen har lösts upp.
Mät upp och blanda vaniljsocker, salt, kakao, strösocker och mjöl och rör ner i bunken, arbeta ihop till en ganska kletig deg.
Knåda degen ordentligt, antingen cirka 5 minuter i hushållsassistent eller 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa övertäckt i rumstemperatur i minst 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter.
Låt svalna.

Riv mandelmassan och blanda med inkrom och mjölk.
lägg massan på bullarna och spritsa grädde ovanpå.

Lägg tillbaka locket och sikta florsocker eller kakao ovanpå

0 kommentarer: