måndag 18 januari 2010
150 g margarin
2 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Glasyr:
75 g margarin
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3½ dl florsocker
Kokosflingor/pärlsocker/strössel
Smält margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet.
Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i en form (ca 40 x 32 cm)
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.
Gör glasyren. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor/ pärlsocker eller strössel.
Låt stå och stelna.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar