onsdag 20 januari 2010
8 bullar.
BULLEN
1,5 dl mjölk
50 gr smör
50 gr mörk blockchoklad
25 gr jäst
salt
2 dl socker
1 st äggula
1 msk kakao
0,5 l vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
FYLLNING till 4 bullar
4 msk mandelmassa
100 gr mörk choklad
100 gr vit choklad
50 gr mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
Gör så här
BULLEN
Värm mjölken med smöret och chokladen till ett degspad som håller 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, slå på det ljumma degspadet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och äggula.
Blanda sedan 4 dl mjöl med kakao och hjorthornssalt, vänd ner och arbeta degen smidig. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl om det behövs.
Gör bullar. Jäs 20-30 minuter.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
FYLLNING
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Blanda med mandelmassan.
Riv den vita chokladen och mjölkchokladen. Vispa grädden. Blanda den vita chokladen med grädden.
Skär ett lock på semlan och gör ett hål i bullen som du kan lägga fyllningen i.
Fördela chokladmassan i semlorna. Garnera med vitchokladgrädden. Garnera generöst med riven mjölkchoklad. Sätt på semlans lock
BULLEN
1,5 dl mjölk
50 gr smör
50 gr mörk blockchoklad
25 gr jäst
salt
2 dl socker
1 st äggula
1 msk kakao
0,5 l vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt
FYLLNING till 4 bullar
4 msk mandelmassa
100 gr mörk choklad
100 gr vit choklad
50 gr mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
Gör så här
BULLEN
Värm mjölken med smöret och chokladen till ett degspad som håller 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke, slå på det ljumma degspadet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och äggula.
Blanda sedan 4 dl mjöl med kakao och hjorthornssalt, vänd ner och arbeta degen smidig. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl om det behövs.
Gör bullar. Jäs 20-30 minuter.
Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.
FYLLNING
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Blanda med mandelmassan.
Riv den vita chokladen och mjölkchokladen. Vispa grädden. Blanda den vita chokladen med grädden.
Skär ett lock på semlan och gör ett hål i bullen som du kan lägga fyllningen i.
Fördela chokladmassan i semlorna. Garnera med vitchokladgrädden. Garnera generöst med riven mjölkchoklad. Sätt på semlans lock
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vågen kommer inte gilla detta men jag gör det =)) kramen
Du får låta bli att ställa dig på vågen :)
Dom är supergoda... kramiz
Skicka en kommentar