torsdag 14 januari 2010
Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kelloggs Rice Krispies
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
saften av en citron
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör
Dekoration:
3 dl grädde
en nypa socker
2 liter bär (jordgubbar,hallon,blåbär m.m)
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa lite till tills det är blankt och styvt. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut på ett lätt smort bakplåtspapper i en långpanna och grädda mitt i ugnen på 125°C i 80 minuter. Låt tårtan svalna lite, vänd upp och ner och dra bort pappret. Försiktigt - den går lätt sönder.
Blanda alla ingredienser till krämen utom smöret, i en liten kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och klicka i smöret. Rör tills allt har smält, och ställ åt sidan för att svalna lite.
Dela botten på mitten i två delar. Bred krämen på den ena botten, och lägg på den andra. Vispa grädden med en nypa socker och bred ut ovanpå, och toppa med massor av bär.
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kelloggs Rice Krispies
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
saften av en citron
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör
Dekoration:
3 dl grädde
en nypa socker
2 liter bär (jordgubbar,hallon,blåbär m.m)
Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa lite till tills det är blankt och styvt. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut på ett lätt smort bakplåtspapper i en långpanna och grädda mitt i ugnen på 125°C i 80 minuter. Låt tårtan svalna lite, vänd upp och ner och dra bort pappret. Försiktigt - den går lätt sönder.
Blanda alla ingredienser till krämen utom smöret, i en liten kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och klicka i smöret. Rör tills allt har smält, och ställ åt sidan för att svalna lite.
Dela botten på mitten i två delar. Bred krämen på den ena botten, och lägg på den andra. Vispa grädden med en nypa socker och bred ut ovanpå, och toppa med massor av bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar