torsdag 14 januari 2010
Botten:
4 äggvitor
2 dl socker
3 dl Kelloggs Rice Krispies

Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 msk mjöl
saften av en citron
1 dl vispgrädde
75 g osaltat smör

Dekoration:
3 dl grädde
en nypa socker
2 liter bär (jordgubbar,hallon,blåbär m.m)

Vispa äggvitorna hårt, tillsätt sockret och vispa lite till tills det är blankt och styvt. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut på ett lätt smort bakplåtspapper i en långpanna och grädda mitt i ugnen på 125°C i 80 minuter. Låt tårtan svalna lite, vänd upp och ner och dra bort pappret. Försiktigt - den går lätt sönder.

Blanda alla ingredienser till krämen utom smöret, i en liten kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar. Ta av från plattan och klicka i smöret. Rör tills allt har smält, och ställ åt sidan för att svalna lite.

Dela botten på mitten i två delar. Bred krämen på den ena botten, och lägg på den andra. Vispa grädden med en nypa socker och bred ut ovanpå, och toppa med massor av bär.

0 kommentarer: