onsdag 20 januari 2010
8 bullar.

BULLEN
1,5 dl mjölk
50 gr smör
50 gr mörk blockchoklad
25 gr jäst
salt
2 dl socker
1 st äggula
1 msk kakao
0,5 l vetemjöl
0,5 tsk hjorthornssalt

FYLLNING till 4 bullar
4 msk mandelmassa
100 gr mörk choklad
100 gr vit choklad
50 gr mjölkchoklad
2 dl vispgrädde

Gör så här


BULLEN
Värm mjölken med smöret och chokladen till ett degspad som håller 37 grader.

Smula ner jästen i en bunke, slå på det ljumma degspadet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, socker och äggula.

Blanda sedan 4 dl mjöl med kakao och hjorthornssalt, vänd ner och arbeta degen smidig. Tillsätt eventuellt ytterligare vetemjöl om det behövs.

Gör bullar. Jäs 20-30 minuter.

Grädda i 225 grader i 8-10 minuter.


FYLLNING
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Blanda med mandelmassan.

Riv den vita chokladen och mjölkchokladen. Vispa grädden. Blanda den vita chokladen med grädden.

Skär ett lock på semlan och gör ett hål i bullen som du kan lägga fyllningen i.

Fördela chokladmassan i semlorna. Garnera med vitchokladgrädden. Garnera generöst med riven mjölkchoklad. Sätt på semlans lock

2 kommentarer:

lotta/barajag sa...

Vågen kommer inte gilla detta men jag gör det =)) kramen

Kaffetjej sa...

Du får låta bli att ställa dig på vågen :)
Dom är supergoda... kramiz