Blog Archive
måndag 30 november 2009
1 dl glögg
3 dl vatten
25 gr jäst
7 dl Finax glutenfria grov mjölmix
2 tsk salt
1 tsk pepparkakskryddor
0,5 dl sirap
0,5 dl russin, blötlagda
25 gr smält smör/margarin
Blötlägg russinen i ljummet vatten. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en 1½ liters brödform. Värm vatten och glögg i en kastrull till ca 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke och slå på den ljumma vätskan och rör om tills jästen löser sig.Krama ur russinen och tillsätt detta i bunken tillsammans med salt, mjölmix, pepparkakskryddor och sirap. Vispa med elvisp i ca 5 minuter. Det går även bra att arbeta degen i en assistent i ca 5 minuter. Tillsätt det smälta smöret efter ca halva tiden.Häll degen i brödformen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda på nedersta falsen i ugnen i va 40 minuter. Pensla eventuellt det nygräddade brödet med smält smör. Knacka ut brödet ur formen och låt svalna på galler, inlindat i bakduk
3 dl vatten
25 gr jäst
7 dl Finax glutenfria grov mjölmix
2 tsk salt
1 tsk pepparkakskryddor
0,5 dl sirap
0,5 dl russin, blötlagda
25 gr smält smör/margarin
Blötlägg russinen i ljummet vatten. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en 1½ liters brödform. Värm vatten och glögg i en kastrull till ca 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke och slå på den ljumma vätskan och rör om tills jästen löser sig.Krama ur russinen och tillsätt detta i bunken tillsammans med salt, mjölmix, pepparkakskryddor och sirap. Vispa med elvisp i ca 5 minuter. Det går även bra att arbeta degen i en assistent i ca 5 minuter. Tillsätt det smälta smöret efter ca halva tiden.Häll degen i brödformen och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda på nedersta falsen i ugnen i va 40 minuter. Pensla eventuellt det nygräddade brödet med smält smör. Knacka ut brödet ur formen och låt svalna på galler, inlindat i bakduk
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar