måndag 30 november 2009

25 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst
½-1 dl blandad torkad frukt
½ dl socker eller sirap
½ tsk salt
1 dl keso naturell
1 tsk mald kardemumma
8 dl vetemjöl

Till pensling:
mjölk och socker

1) Smält smöret i en kastrull.
2) Häll i mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader.
3) Smula jästen i en bunke.
4) Häll i lite av degspadet och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt resten av degspadet.
5) Klipp den torkade frukten i småbitar.
6) Blanda ner fruktbitar, socker, salt, keso, kardemumma
och det mesta av mjölet.
7) Blanda ihop till en deg.
8) Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.
9) Ta upp degen och dela den i 18 bitar.
10) Forma till runda bullar och lägg dem på plåt.
11) låt bullarna jäsa under bakduk i 30 min.
12) Sätt ugnen på 250 grader.
13) Pensla bullarna med lite mjölk blandat med socker.
14) Baka mitt i ugnen i ca 8-10 min.
15) Låt svalna under bakduk.

0 kommentarer: