Blog Archive
måndag 30 november 2009
2 ½ dl mjölk, 37°
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk rapsolja
100 g keso
1 dl vetekli
4 ½ dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl
½ - 1 dl hackad torkad frukt (aprikos, plommon, äpple, päron)
solrosfrön
Gör så här
1. Rör ut jästen med mjölken. Arbeta in resten, tillsätt sist så mycket vetemjöl att degen lagom släpper bunken. Täck och jäs 30 minuter.
2. Knåda degen noga på bakbordet. Rulla ut en längd och dela den i tio bitar. Doppa ena snittytan i solrosfrön och ställ bullarna på plåten. Jäs 20 minuter.
3. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler.
25 g jäst
1 tsk salt
1 msk rapsolja
100 g keso
1 dl vetekli
4 ½ dl grahamsmjöl
ca 2 dl vetemjöl
½ - 1 dl hackad torkad frukt (aprikos, plommon, äpple, päron)
solrosfrön
Gör så här
1. Rör ut jästen med mjölken. Arbeta in resten, tillsätt sist så mycket vetemjöl att degen lagom släpper bunken. Täck och jäs 30 minuter.
2. Knåda degen noga på bakbordet. Rulla ut en längd och dela den i tio bitar. Doppa ena snittytan i solrosfrön och ställ bullarna på plåten. Jäs 20 minuter.
3. Värm ugnen till 225°. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna på galler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar